Raad van State verklaart verkiezingen over gans de lijn geldig, N-VA gaat vrijuit (1)

Raad van State wijst beroep oppositie af. Verkiezingen in Herentals geldig verklaard.

Zoals verwacht verwierp de Raad van State vandaag de klachten ingediend door de oppositiepartijen sp.a, Groen, Open Vld en HA. Het ingediende beroep van de oppositie werd afgewezen en de verkiezingen in Herentals zijn volledig geldig verklaard. Hiermee komt na acht maanden eindelijk een einde aan de slechte soap van Groen en sp.a.

Tevreden, niet verrast
Voorzitter Arnout De Cuyper: “Wij hebben van bij de start gezegd dat deze klachten enkel en alleen zijn ingediend uit rancune en om de N-VA te schaden. Na vrijspraak door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen in januari verwerpt vandaag ook de Raad van State de ingediende klachten en keurt ze de verkiezingen goed. Wij zijn natuurlijk tevreden, maar allesbehalve verrast.”

Geen enkele sanctie opgelegd
“De Raad van State had vandaag verschillende straffen kunnen uitspreken, gaande van een symbolische tik op de vingers, over boetes, het schorsen van mandatarissen en zelf het vervallen verklaren van mandaten. De feiten zijn dat de Raad geen enkele, maar dan ook geen enkele sanctie heeft opgelegd, zelfs geen tik op de vingers aan de N-VA of aan één van haar kandidaten. De oppositie mag blijven toeteren dat wij van alles hebben verkeerd gedaan. Deze feiten spreken dit gewoon tegen. Er is geen enkele sanctie opgelegd, nog geen tik op de vingers en de ingediende klachten zijn eenvoudigweg verworpen.”

Slechte soap
Dit was gewoon één slechte soap van Groen en sp.a, de verliezers van de verkiezingen die uit rancune en ontgoocheling deze klachten hebben ingediend. Arnout De Cuyper: “Ik snap dat mensen zich afkeren van de politiek. Want wat mensen echt niet snappen dat is dat op een moment dat grote criminelen jaren moeten wachten op hun proces, de Raad van State zich door de klachten van Groen en sp.a twee dagen moest bezighouden met discussies over wat op een eetfestijn de correcte prijs is voor een videe met frieten en of je met een gehuurd campagnebusje vier keer mag rijden om borden te gaan zetten of toch maar drie keer. Want dat was het niveau van de lasterlijke beschuldigingen van de voorbije acht maanden.”

“Ik hoop dat Groen en sp.a genoten heeft van de slechte soap die ze de voorbije maanden hebben opgevoerd. Misschien kunnen zij aan de mensen uitleggen wat voor nut dit hele circus, dat de (Herentalse) belastingbetaler veel geld heeft gekost, nu eigenlijk heeft gehad.”

Wij draaien deze bladzijde om en stoppen voortaan alleen maar nog energie in het besturen van onze mooie stad en deelgemeenten.

persbericht N-VA Herentals