Karim Henkens nieuwe algemene directeur van Cegeka in Nederland, DACH en Nordics

Nieuwe mijlpaal in de verdere internationalisering van Cegeka

IT-dienstenleverancier Cegeka stelt Karim Henkens, voormalig CEO van Centric Holding, aan als algemeen directeur voor de noordelijke regio van de groep. Vanaf 1 september zal hij zich concentreren op het verstevigen van Cegeka’s marktpositie in Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen. Die groei moet er enerzijds komen door organische groei en anderzijds door overnames.

“Ik ben verheugd dat Karim nu deel uitmaakt van het team. Zijn kennis van de Nederlandse, Duitse en Scandinavische markt zal ons helpen in onze toekomstige groei buiten België. Karim brengt waardevolle industriekennis, ervaring en relaties naar Cegeka.”
Stijn Bijnens

Zander Colaers, de voormalige algemeen directeur voor Nederland, wordt COO van de Cegeka Groep. Zander is in die functie onder meer verantwoordelijk voor de infrastructuurdienstenn, alle nearshore-activiteiten en verschillende andere groepsactiviteiten.

Cegeka groepeert haar activiteiten voortaan in vier geografische regio’s: (1) HQ, (2) Regio Noord, (3) Regio Oost, en (4) Italië. Lucian Butnaru neemt als algemeen directeur voor Cegeka Oost, naast Roemenië ook de leiding nemen over Tsjechië. Butnaru zal de verdere internationalisering verzorgen in Oost-Europa.

Cegeka-dsa, Cegeka’s dochtermaatschappij maakt geen deel uit van deze wijziging en zet haar koers verder in de Nederlandse Real Estate markt.

Over Cegeka
Cegeka is een toonaangevende Europese leverancier van IT-oplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in multi-cloud-oplossingen, cloud orchestration, outsourcing en optimalisatie van applicaties, infrastructuur en bedrijfsprocessen. Cegeka richt zich ook op applicatieontwikkeling, integratie en op platformen.

Cegeka helpt haar klanten om relevant te blijven in een snel veranderende digitale wereld door verder te kijken dan de cloud en digitalisering en door oplossingen te bieden die echt een zakelijke impact genereren.

Het bedrijf werd in 1992 opgericht door André Knaepen en heeft haar hoofdkantoor in Hasselt, België. Cegeka is de afgelopen jaren met 15 tot 20 procent per jaar gegroeid. In 2018 realiseerde de groep een omzet van 512 miljoen en biedt werk aan bijna 5.000 mensen in Europa met vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Italië, Tsjechië, Slowakije, Frankrijk en sinds kort ook Rusland.

***