Wereldwinddag op 15 juni, ZF Wind Power is er klaar voor

Wereld wind dag: wereldwijd beschikt 25% van de wind turbines over een hart met Belgische roots

Op 15 juni, tijdens wereld wind dag, zetten we over de hele wereld windenergie in de kijker. Windenergie hervormt niet alleen onze energiesystemen en verlaagt de CO2 uitstoot binnen onze economie, maar wereldwijd zorgt de groeiende windmarkt ook voor extra jobs en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wereldwijd 120 GW aan hernieuwbare energie, met een Belgische hartslag

Het hart van de windenergie, bevindt zich in België. ZF Wind Power, voorheen Hansen Transmissions, produceert en ontwikkelt al 40 jaar de tandwielkasten die de windturbines doen draaien en de energieoutput optimaliseren. Het bedrijf biedt in België werkgelegenheid aan bijna 1000 arbeiders en bedienden.
De productie van de tandwielkasten gebeurt niet alleen in Lommel. Ook in China, India en Duitsland ‘rollen’ er ZF-tandwielkasten uit de fabrieken. De innovatie, met andere woorden: ‘de ontwikkeling’, wordt centraal gestuurd vanuit België en daar wordt wereldwijd van geprofiteerd.
De voorbije 40 jaar werden er in de ZF Wind Power fabrieken 65 0000 tandwielkasten geproduceerd, samen goed voor 120 GW hernieuwbare energie. 120 GW dat betekent: 120 000 MW, 120 000 000 kW of
120 000 000 000 watt. Met andere woorden: de hartslag van deze Belgische tandwielkasten voorziet wereldwijd 100 miljoen huishoudens van hernieuwbare energie. Dit is een belangrijke stap in de weg naar een duurzame omgeving, met een lage CO2 uitstoot.
‘s Werelds krachtigste offshore tandwielkast in het grootste Belgische windpark

De ZF tandwielkasten zijn wereldwijd in 25% van de windturbines, die aangedreven worden door een tandwielkast, te vinden. Ook in België zijn deze kasten terug te vinden. Een mooi voorbeeld vormt het Norther Park aan onze Belgische kust. Deze zomer zullen 44 turbines jaarlijks 400 000 families van hernieuwbare energie voorzien. Binnen in de Norther turbines zit een ZF tandwielkast. Deze tandwielkast is de krachtigste offshore tandwielkast ter wereld in seriële productie, en heeft in de variant voor Norther een capaciteit van 8.4 MW.

ZF Wind Power

Met meer dan 120 GW aan geïnstalleerde windenergie is ZF Wind Power een gevestigde waarde als ontwerper, producent en leverancier van betrouwbare tandwielkasten voor windturbines met een capaciteit tot 9.5 MW.
Dankzij vooruitstrevende productieafdelingen en wereldwijde servicelocaties is het bedrijf in staat om geavanceerde transmissie-oplossingen en services te leveren aan de belangrijkste producenten van onshore en offshore windturbines.
In zijn hoofdzetel in België en in productie- en serviceafdelingen in Duitsland, China, India en de VS stelt ZF Wind Power in totaal bijna 3 500 medewerkers te werk. Het bedrijf streeft er naar om windenergie wereldwijd de meest aantrekkelijke energiebron te maken en zo een duurzame economie op te bouwen.

Voor meer informatie, bezoek: www.zf.com/windpower