HBBC schenkt Mitch Meir heerlijke afscheidstrip naar Zwitserse Bulle

EEN MEER DAN “STRALEND” AFSCHEID AAN ZIJN GELIEFDE SPORT

Op woensdag 29/5 /19 omstreeks 22.00 uur vertrokken een 30-tal Legends, Diamonds en hun gevolg met “ski-reizen ( nu omgedoopt tot basketreizen) Lauwers” naar het Zwitserse “Bulle” voor Mich’s afscheidstrip. Dat de laadruimte van de bus voor de helft gevuld was met gekende Belgische biersoorten zal vermoedelijk geen enkele HBBC-fan verwonderen. Na een 11 uur durende busreis, waarbij de kinderen sliepen of soesden en de ouderen waakten, vergaapte het ganse gezelschap zich aan het enorme, overweldigende vergezicht vanuit de gehuurde (ski-)chalet. Gaven de weerprognoses wel droog maar bewolkt weer, dan had Mich via zijn connecties toch voor een stralend zonnetje gezorgd. Een zonnetje dat gedurende 4 dagen ter plaatse zou blijven en alle wolken in rook deed opgaan.

De eerste dag trok het voltallige gezelschap langs bossen, weiden en velden richting Gruyères. Een historisch stadje en vroegere hoofdplaats van het district Gruyère in het kanton Friburg. Een pittige tocht met flinke kuitenbijters tot aan het enorm schattige stadje. Opvallend was het gemak waarmee de jongsten van de bende de ganse tocht afwerken. Dat de avond van de eerste “Zwitserse” dag eindigde met het nodige Belgische gerstenat aan de buitenhaard tot ver na zonsondergang was ook geen verrassing. Met weinig slaap en nog verzuurde benen vertrokken we op vrijdagochtend vanaf de Nestlé-chocoladefabrieken in Broc ( voor een brokje chocolade proeven bleek er geen tijd) via “Les Gorges De La Jogne” naar le barrage au Lac du Montsalvens .

Een adembenemende tocht langs ravijnen, watervallen, loopbruggen, grotten tot aan de stuwdam. Een wilde natuurpracht die je moet gezien hebben. Na een frisse pint en lichte picknick bracht onze chauffeur ons naar de kunstmatige rodelbaan van Moléson-sur-gruyères. Kwestie van de wedstrijdstress voor de avondwedstrijd bij de jongeren wat weg te nemen. Om 18.30 uur startten dan de jeugdwedstrijd die onmiddellijk gevolgd werd door de “Legend”arische afscheidswedstrijd van skipper Mich Meir. Meer hierover later in de wedstrijdverslagen. Tijdens en na de wedstrijd werden de supporters en spelers getrakteerd op Belgische croques, pannekoeken en vooral veel bier. Na deze receptie begaf het ganse gevolg, met in hun zog een 20-tal Bulle-spelers, zich terug naar de chalet boven op den berg om hier te proeven van een door de Bullespelers aangeboden Zwitsers kaasfondue , Zwitserse wijn en nog meer Belgisch ….. juist ja bier. Dat de Zwitsers hun opleiding hadden genoten van Mich Meir werd duidelijk toen de laatsten pas om 05.30 uur de chalet verlieten.

Besneeuwde bergpassen noodzaakten de moedigen ons er toe om op zaterdag hun plannen om Montreux te voet te bereiken op te bergen en de trip mee te doen met de bus. In dit schattig stadje aan le lac leman , beter gekend als het meer van Genève, overviel ons direct een Cannes-gevoel. Paraderende mannen en vrouwen langs de promenade rond het meer. Muziekoptredens her en der en bekende sterren of standbeelden van hen om te bewonderen. De kleintjes daagden elkaar uit om het zo lang mogelijk uit te houden in het ijskoude water van dit gigantische meer. Deze toeristische dag werd verder gezet met een echte, door Danny en Johan verzorgde, Belgische BBQ en de natuurlijke bier- en muzieknacht rond het haardvuur buiten. Die avond passeerden bijna alle gekende MICH-hits die uitbundig werden meegezongen of gekweeld. Een bloemlezing uit het repertoire;

Ben E King : Stand bij Mich

Bruce Springsteen : Pay Mich his money down

Maher Zain : Michchalaah

Guus Meewis : Het is een nacht ( Vandaag beleef ik hem met Mich)

Tammy Wynette : Stand bij your Mich

Hans de Booij : Michael ( Het wordt niets zonder jou , Michael)

The Beatles : Michael my belle

Will Tura: Ik Mich je zo

Adamo : Mich’Allah

De Kreuners : ik Mich je , blijf bij me

Na een korte nacht was het alle hens aan dek om volledig gepakt en gezakt tijdig de bus te bereiken en terug te keren naar de HBBC-heimat en een super, geweldig, fantastisch, zonnig , uitgelaten Mich’s afscheidweekend af te sluiten. Het afscheid van een monument in onze clubgeschiedenis en deze van Bulle Basket. “Onze” speler die we zagen opgroeien van sterke jeugd- tot vaste Heren A- speler en na zijn terugkeer uit Zwitserland van jeugdcoördinator tot sportief manager, van wedstrijd-DJ tot skipper in ons befaamd “Legendsteam”.

BEDANKT Mich voor wie je was binnen de club en voor het SCHITTERENDE weekend.

Het ga je goed en tot ziens.

Verslag: Luc Van Laarhoven