Handelaars krijgen raad van coach

In het kader van het project ‘Straat in het Vizier’, dat de Zandstraat nieuw leven wil inblazen, geeft retail-coach Steven Bollé deskundig commercieel advies aan vier plaatselijke handelaars. De eerste winkel die de coach bezocht, was chocolatier Lornoy. Ook burgemeester Mien Van Olmen kwam een kijkje nemen. De uitbaters leerden onder meer dat ze met hun raamcommunicatie en stoepbord hun ambachtelijk karakter nog meer in de verf moeten zetten. “We hebben nieuwe dingen geleerd”, verzekerden ze.

Steven Bollé is overtuigd van het potentieel van de Zandstraat. “Het is positief dat er ook horeca is. Dat laat het leven. In een bloeiende straat is een mix van horeca, cultuur, winkels, sportbeleving en bewoning. Zo krijg je een ‘community’ in plaats van een pure ‘winkelstraat’.”

“De bedoeling is dat we met dit project de bijzonderheid van Herentals accentueren”, aldus burgemeester Van Olmen. “Als de inbreng van de coach door de eerste vier handelaars als een succes wordt aangevoeld, dan zal hij zeker nog meer ingezet worden.”

‘Straat in het vizier’ is een project met de steun van Provincie Antwerpen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. (Foto’s Marcel Nelis)