Uitbreiding Academie voor Beeldende Kunst in Westerlo

Vanaf volgend schooljaar beginnen de uitbreidingswerken voor de Academie. Zowel het gebouw als het aantal opleidingen…We breiden het aanbod voor volwassenen uit met 3 ateliers: Schilderkunst, Tekenkunst en Projectatelier, naast het reeds bestaande atelier ‘Grafisch ontwerp en illustratie’ en ‘initiatieatelier’. Ook voor de jongeren lanceren we een digitaal beeldatelier, naast het klassieke beeldatelier.

De gemeente Westerlo heeft gekozen voor een volwaardige Academie voor Beeldende Kunst (ééntje waar plaats is voor alle leeftijden en doelgroepen) en droomt dat er samen met het AMWD Geel – die ook lessen aanbiedt in Westerlo – een unieke plaats kan gecreëerd worden waar jong en oud, muzikant en beeldende kunstenaar elkaar ontmoeten en elkaar inspireren.

Zo zal de voormalige tekenschool van Westerlo uitgroeien tot een volwaardige Academie voor Beeldende Kunst!

Deze uitbreiding wordt voorgesteld tijdens onze eindexpo.

Graag nodigen we jullie dan ook uit op de eindexpo van de Academie voor Beeldende Kunst Westerlo. Er is een heel schooljaar gecreëerd, gefantaseerd en onderzocht… Het resultaat van dit avontuur willen we jullie dan ook met veel trots tonen.

De eindexpo in Westerlo kunnen jullie bezoeken op zaterdag 8 juni van 9u – 14u , woensdag 12 juni van 13u30 tot 17u00 en op vrijdag 14 juni van 16u30 tot 20u00.

Zaterdag en woensdag kan je naast de eindexpo ook kennismaken met de bouwplannen, de nieuwe ateliers en kunnen ouders samen met hun kinderen kunst maken (denk aan vogels, veel kleuren, vleugels,…).