G-sporter Dirk Krieckemans moet kampioenentrui inleveren

    De Herentalse G-sporter Dirk Krieckemans werd in Melle als Belgisch kampioen in de categorie MT2 (driewielers) gehuldigd maar moest zijn driekleur achteraf inleveren. Een serieuze domper op de vreugde van de gedreven wielrenner en zijn supporters. “Het reglement zegt dat er minstens drie renners per categorie moeten deelnemen om kampioen te worden”, klinkt Dirk nog steeds ontgoocheld. “Wij zijn in België met vier renners in mijn categorie, waarvan er op het BK maar twee aanwezig waren. Maar niemand had me op voorhand op het reglement gewezen. Sterker nog, we werden gehuldigd op het podium, de Brabançonne klonk en ik mocht de kampioenentrui aantrekken. Ik was dolgelukkig. Toen ik de trui achteraf weer moest afgeven, was dat om in de grond te zakken. Zo’n ontgoocheling was het. Ik had me heel goed voorbereid. Ik vind het ook heel spijtig voor mijn fietsenmaker Dirk Hendrickx en mijn arts Jan Hendrickx, die me heel goed gesteund hebben. Ik dacht er even aan om de G-sport vaarwel te zeggen. Maar ondertussen heb ik me toch min of meer herpakt. Het sporten kan ik toch niet laten.”

    DELEN
    Vorig artikelZaterdag kidsdag bij KFC Grobbendonk
    Volgend artikel15 leerlingen basisschool Hallaar ziek door norovirus
    Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.