Wifi-netwerk Klim-Op wordt vernieuwd

Vernieuwing wifi-netwerk in gemeenteschool Klim-op

Het lokaal bestuur van Herenthout besliste recent om het wifi-netwerk van gemeenteschool Klim-op te vernieuwen. Het huidige netwerk is verouderd en voldoet niet meer voor het toegenomen draadloos wifi-gebruik door leerkrachten en administratie.

Om het draadloos netwerk optimaal te krijgen zal er eerst een wifi-meting gebeuren, waardoor duidelijk wordt waar de toegangspunten moeten komen te hangen. In een volgende fase zal eerst de wifi-infrastructuur voor de lagere school en de directie vernieuwd worden, daarna volgt de kleuterschool.

Ook het achterliggende netwerk moet vernieuwd worden zodat we een beveiligd en afgeschermd wifi-netwerk kunnen creëren. Zo’n afgeschermd netwerk is nodig om te vermijden dat er via de draadloze verbinding kan ingebroken worden op het school- of gemeentenetwerk.