Hoebenschot Plant en Tuin steunt goede doel Talander met 26 fruitbomen

Hoebenschot Plant en Tuin schenkt 26 fruitbomen aan het goede doel Talander vzw in Arendonk. Het initiatief past in het feestjaar van het tuinaannemersbedrijf dat 25 jaar viert. “In het najaar starten we met planten”, vertellen zaakvoerders Geert Laenen en Marjan Denie.

Ter gelegenheid van het zilveren jubileum zette Hoebenschot Plant en Tuin aan de start van het plantseizoen in oktober een actie op poten ten voordele van het goede doel. Voor elke aankoop in hun ambachtelijke fruitboomkwekerij legde het tuinbedrijf een centje opzij voor de Wouwershoeve, het project van de vzw Talander in Arendonk. Met de bedoeling om zo een fruittuin bij elkaar te sparen.

Nu het plantseizoen voorbij is, rondt Hoebenschot Plant en Tuin de actie af. “En we hebben 26 fruitbomen bij elkaar gespaard”, klinkt het trots bij het tuinbedrijf. “Dikke merci aan alle klanten die hiervoor hun steentje hebben bijgedragen”, benadrukt Marjan Denie.

Kennisdelen
Maatschappelijk engagement zit in de genen van Hoebenschot Plant en Tuin. “Het doet deugd om met andere mensen, die minder kansen hebben, kennis te delen en dingen te realiseren”, vult Marjan aan.
Voor Talander is het nog even wachten op de fruitbomen. “In oktober start het plantseizoen opnieuw. En dan vliegen we erin bij Talander. Samen met de mensen van Talander steken we dan de handen uit de mouwen voor een heerlijke fruittuin.”

Talander creëert op en rond de Wouwershoeve een unieke werk- en leefplek voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, te midden van de natuur. Lees meer over het project.

foto: Marjan Denie aan het werk/Dimitri Janssens