Hof d’Intere krijgt nieuwe parkbestemming, bib sluit 30 juni

De aanleg van het parkje en de omgeving van het kasteel Hof d’Intere in Wechelderzande is zo goed als voltooid. Het huidige gemeentebestuur zoekt een nieuwe bestemming voor het gebouw.

Het bibliotheekfiliaal in het kasteeltje sluit op 30 juni de deuren. De bib heeft er maar weinig regelmatige bezoekers en de bibmedewerker, Jef De Walsche, gaat met pensioen. Hij wordt niet vervangen. Ook de trouwzaal zal uit het kasteeltje verhuizen.

Mogelijk krijgt het Hof d’Intere een invulling als horecazaak. De gerant zal het kasteeltje dan van de gemeente huren. In het kasteel komt er vergaderruimte voor verenigingen en inwoners.In het park kan een speeltuin voor kinderen komen. Het park wordt opnieuw gepromoot naar de inwoners van Wechelderzande toe.