Regenboogvlag aan Heists gemeentehuis

Wereldwijd viert men op 17 mei Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. Hierbij worden onder andere discriminatie en vervolging van holebi’s en transgenders aangeklaagd. In ons land vraag çavaria, de Vlaamse belangenverdediger van holebi’s, transgender en intersekse personen, net als vorig jaar aan steden en gemeenten om de regenboogvlag uit te hangen. In Heist-op-den-Berg zal dit weekend de regenboogvlag dan ook opnieuw wapperen aan het gemeentehuis.

Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg vroeg dit jaar nog op enkele andere manieren aandacht voor de holebigemeenschap. Zo steekt de Gemeentekrant van mei in een ‘regenboogkleedje’ en kan je er informatie over en voor de holebigemeenschap in vinden. Een aantal gemeentelijke teams, waaronder team Gelijke Kansen, verstuurt deze maand een aangepast logo in regenboogkleuren mee in zijn communicatie via mail. Daarnaast krijgen gemeentelijke vacatures voortaan de vermelding ‘M/V/X’.
Met al deze acties wil Heist-op-den-Berg een krachtig signaal uitsturen.