Cursisten tweedekansonderwijs brengen eigen voorstelling

De cursisten tweedekansonderwijs van CVO HIK-DTL pakken uit met een eigen theatervoorstelling, die ze op dinsdag 4 juni opvoeren in cc ’t Schaliken in Herentals. De opbrengst van ‘Stap vooruit’ gaat naar vzw ’t Werk.

“Deze voorstelling past in het vak ‘organisatie en samenwerking”, aldus Sarah Boxtaens, docent algemene vakken. “Alle cursisten werken eraan mee, op het podium of achter de schermen. We krijgen professionele hulp van Het Gevolg en Stefan Perceval. De cursisten leren dingen doen waaraan ze zich nog nooit waagden. We helpen ze een drempel over en dat alles met een goed doel.”

“Op het podium brengen we verhalen uit onszelf”, zeggen de cursisten-acteurs. ”De toeschouwers komen te weten waarom we een tweede kans verdienen.”

De voorstelling vindt plaats om 20 uur. Tickets kosten 10 euro. Reserveren kan via www.schaliken.be

(Foto’s Marcel Nelis)