Geen limieten in kelder van beroemde villa

Deze middag loopt STORMLoop zich op gang met de Urban Run langs het expoparcours.  Gisteren waren er al enkele vernissages. Zo konden we al genieten van de heel gesmaakte tentoonstelling ‘A question of place, no limits in a cellar’ in de voormalige villa van het societykoppel Harry en Olga op ’t Eilandje. Peter Morrens, die er ook exposeert, bracht er een sterke performance. In de kelder van de villa is onder meer werk van Luc Tuymans en Hans op de Beeck te bewonderen.

“Het is onze bedoeling een aantal kunstenaars samen te brengen die op een zo ruim mogelijke manier hun werk laten spreken met de locatie in de achtergrond, het blikveld sturen op een genuanceerde wijze met de locatie als referentie”, aldus de curatoren Michel Van Grieken en André Van Hove.

“Sinds dada ontstaan in de kunst tijdelijke collectieve projecten, locaties in eigen beheer. Er is geen streven naar homogeniteit, wel naar toevallige associaties resulterend in een onbestemde ambiguïteit. De beladen locatie, de sfeer in de kelderruimte van de in afwachting van de sloop leegstaande kelderruimte van de villa van Harry en Olga (The sky is the limit ) is een belangrijk geïntegreerd aspect en beïnvloedt de ervaring van het beeld.”

Alle info over STORMloop op www.stormloop2019.be