32ste editie van Herman Van Springels Diamond

Op zondag 19 mei wordt tussen Duffel en Vorselaar de 32ste editie van de Herman Vanspringels Diamond voor nieuwelingen gereden. Deze felbegeerde wedstrijd kadert in de topcompetitie, die de vier belangrijkste koersen in deze categorie bundelt.

De Herman Van Springels Diamond is een jongerenwedstrijd met een ontzagwekkende erelijst. Winnaars waren onder meer Jurgen Van den Broeck, Jurgen Roelandts, Jasper Stuyven, Dylan Van Baarle en Guillaume Van Keirsbulck. “De jongste winnaar van Parijs-Roubaix voor juniors, Hidde Van Veenendaal, kwam hier ook als eerste over de streep”, aldus de Vorselaarse burgemeester en wielerfan Lieven Janssens. Op de winnaar ligt een schitterende diamant, symbolisch voor deze regio, te wachten.”

“Eigenlijk zijn de nieuwelingen de belangrijkste categorie. Daar begint elke wielercarrière. Het is de basis van het wielrennen. Dat het Wielercomité Vorselaar voor deze jongens een wedstrijd van stad tot stad aanbiedt, is van onschatbare waarde. Het wordt immers elk jaar moeilijker om een wielerkoers te organiseren.”

De renners komen rond 16 uur in Vorselaar aan, waar nog enkele plaatselijke ronden gereden worden. Daarvoor kunnen de liefhebbers genieten van de Kerkstoel Classic, een afwachtingswedstrijd voor niet-vergunninghouders.