Burgers denken mee over bestuursakkoord

Het Herentalse stadsbestuur organiseerde gisteren de eerste dialoogavond met de burger over het bestuursakkoord in de foyer van ’t Schaliken. Een vijftigtal geïnteresseerde inwoners kwam zich buigen over de thema’s ‘een aangename Grote Markt’, ‘verkeersveiligheid’, ‘een masterplan voor Noorderwijk’, ‘heraanleg dorp Morkhoven’ en ‘een leefbare, kwaliteitsvolle, veilige stad’. De aanwezigen werden in groepjes en thema’s verdeeld. Op een groot blad konden ze suggesties van het bestuur goed- of afkeuren en aanvullen.

Achteraf bracht een woordvoerder van elke groep de krachtlijnen naar voor. Terugkerende aandachtspunten waren voorrang aan en veiligheid voor de zwakke weggebruikers, groen binnen en buiten de stad, handhaving en een goed uitgewerkt mobiliteitsplan. De inwoners van de deelgemeenten pleitten voor aantrekkelijke dorpskernen en betere verbindingen. “We hebben slechts twee bushaltes in Morkhoven en we geraken niet in Herentals met de belbus”, zei een Morkhovense burger. De aanwezige Noorderwijkenaars zijn vragende partij voor een aantrekkelijk binnengebied aan kerk en parochiezaal. Ze stelden ook een busverbinding tussen Herentals, Noorderwijk, Morkhoven en Herenthout voor.

Op maandag 29 april om 19.30 uur is er nog een dialoogavond over burgerschap, vrijwilligerswerk, zorg en veiligheidsgevoel. De deuren van ’t Schaliken gaan open vanaf 19 uur. Inschrijven is niet nodig. Op maandag 17 juni stelt het stadsbestuur het definitieve bestuursakkoord voor.

DELEN
Vorig artikelGroezrock start donderdagavond al met Free Warm Up Show
Volgend artikelAuthentieke artiesten in authentieke zaal
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.