Authentieke artiesten in authentieke zaal

Jo Cassiers, Jochen Van Laere van De Chapelle en Bart Buls

De Chapelle in Herentals presenteert de komende weken twee interessante projecten van twee muzikale vrienden. Op 1 mei krijgt Bart Buls versterking voor cd-opnames van zijn programma met Jan Hautekiet en op 18 mei is Jo Cassiers te gast met zijn nieuwe band Bronski.

Bart Buls en Jan Hautekiet bereiden een live-album voor, waarvoor al enkele opnamen gebeurden. Die worden nu aangevuld met nummers uit het concert in De Chapelle. “We krijgen versterking van Andres Liefsoens op marimba en vibrafoon en David Piedfort op dobro”, aldus de Herentalse zanger-muzikant. “Het wordt een avondje waar ik enorm naar uitkijk, met een heel andere klankkleur.”

Met zanger-gitarist Jo Cassiers is enkele weken later een muzikale vriend en geestverwant van Bart Buls te gast in De Chapelle. Zijn band Bronski wordt versterkt met Faithless-drummer Andy Treacy, bassist Jurgen Simons, toetsenist Ruth Verelst en twee backing vocals. Verwacht je aan doorleefde gitaarmuziek met sterke teksten. “Mijn project ontstond uit een intense babbel met een persoon die haar euthanasieplannen uiteindelijk niet uitvoerde”, vertelt hij. “Ik maakte een eigen bewerking van ‘The Maker’ van Daniel Lanois en het verhaal klopte. Het werd een andere song maar in dezelfde sfeer. In mijn songs is de gedachte van ‘waarom investeren we niet meer in elkaar?’ sterk aanwezig.”

Buls en Cassiers delen hun voorliefde voor authentieke muziek en karaktervolle, gezellige locaties. “Waar je contact hebt met het publiek en achteraf een babbeltje kunt slaan”, zeggen ze. Daarvoor zijn ze in De Chapelle op het juiste adres. Er staan nog interessante acts op de affiche, zoals Raymond op 21 juni en Jan De Bruyn en zijn band op 14 juni. Alle info: www.dechapelle-herentals.be