Open VLD wil met Sophie Gabriëls naar Vlaams Parlement

Herenthoutse Sophie Gabriëls kandidaat voor Open Vld op Vlaamse lijst

Sophie Gabriëls, dochter van de gewezen Herenthoutse burgemeester Roger Gabriëls en ondertussen zelf gemeenteraadslid voor GBL Herenthout, werd door Open Vld gevraagd om op hun Vlaamse lijst te kandideren. Sophie zei ja.

Het was de liberale partijtop niet ontgaan dat een relatieve politieke nieuwkomer in Herenthout een prachtige score neerzette bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Sophie Gabriëls: “ Ik was verrast en in zekere zin ook vereerd dat Open Vld mij vroeg om mee te dingen naar de stem van de kiezer. Het getuigt er toch van dat ze potentieel zien in mij. Ik heb geen moment geaarzeld. Het is voor mij al lang duidelijk dat Open Vld de partij is die best aansluit bij mijn eigen visie. Ik kreeg het van thuis uit mee, zowel mijn ouders als grootouders waren ondernemers, echte doeners dus. Ikzelf heb ook een eigen schoonheidszaak. Ook het positieve verhaal en de ‘goesting’ van Open Vld spreekt mij aan.”

Op de vraag of het campagne voeren buiten Herenthout haar niet afschrikt, antwoordt ze met veel vertrouwen: “ Het is de eerste keer dat ik dit doe en wil zeker mijn strepen verdienen vanop die achtste opvolgersplaats. Ik ben er kalm onder, maar wel erg gemotiveerd. Deze keer is het om mijn partij te steunen, maar als ik het goed doe, wie weet wat er dan binnen enkele jaren mogelijk is. Mijn vader zal vast ook nuttige tips voor me hebben. Zowel Marianne Verhaert (2e op de Kamer) als Martine Taelman –dé politieke naam in de Kempen, die de lijstduwer van de opvolger is op de Vlaamse lijst- ken ik goed en we zullen zeker samen de vrouwelijke troefkaart trekken om de Kempen samen een stem te geven. Zij hebben al veel ervaring, zowel met politiek als met campagne voeren, ik kijk er eigenlijk naar uit om samen op pad te gaan.”

Sophie geeft aan dat ze drie thema ’s heeft waar ze op inzet. Als mama van twee zoontjes vindt ze maatregelen die pro het gezin zijn zeer belangrijk; als onderneemster vindt ze ondersteunende maatregelen voor de economie doorslaggevend en tenslotte draagt ze veiligheid hoog in het vaandel. Ze zetelt ondertussen in de Neteland-Politieraad om daar alvast haar steentje bij te dragen.

foto: Sophie Gabriëls met Marianne Verhaert en Martine Taelman