Lenteshopping met catwalks en attracties

Voor een dagje uit is Herentals dit weekend een uitstekend idee. De handelaars in het winkelcentrum doen ook zondag open en bieden modieuze inspiratie op vijf catwalks in de Zandstraat.

De verzamelde handelaars van Thals vzw presenteren dit weekend hun Lenteshopping. Op vijf catwalks in de verkeersvrije Zandstraat bieden modellen ‘zoals jij en ik’ inspiratie om in de nabije winkels de outfit die je ogen uitstak te passen en te genieten van alle promoties. ‘Mensen zoals jij en ik’ is het motto van de modeshows. Op de catwalk lopen dan ook vrienden en klanten van de deelnemende modezaken: dames, heren, tieners en kinderen van alle leeftijden en maten. Ze defileren met heren- en dameskleding, lingerie, schoenen, brillen en accessoires. De modeshows vinden plaats tussen 13.30 en 16.30 uur. De straat is stemmig versierd met lampions. Er zijn ook gezellige terrasjes en foodtrucks. De winkels zijn zondag open van 13 tot 17.30 uur. In de Bovenrij vindt een spetterende instore show plaats bij Kledingboetiek Universe en bij BeShoes.

Een super spannende attractie op de Grote Markt is de Zombie Escape, de eerste pop-up escape room in ons land. De hele maand april kun je de uitdaging aangaan om in een creepy conciërgeruimte van een verlaten ziekenhuis aan zombies te ontsnappen. Tijdens het shoppen kun je tickets voor deze Zombie Escape winnen. Kinderen kunnen zondag ook hun hart ophalen bij het spel van de Roetaert (pluchen konijntjes vangen die uit de toren van de Lakenhal vallen) op de Grote Markt. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur. De kleintjes kunnen zich ook lekker amuseren in de springkastelen. Nog tot 13 oktober is de Zandstraat elke vrijdag van 9.30 uur tot 14 uur en elke zaterdag van 11 tot 18 uur verkeersvrij om ongestoord te wandelen en winkelen. (Foto’s Marcel Nelis/KempenNieuws)