De Dorpel heeft naaiatelier dankzij Rotary

De Dorpel, het ontmoetingshuis voor mensen in armoede in Herentals, heeft er sinds vandaag een naaiatelier bij. Dat kon worden opgestart dankzij een schenking van Rotary Herentals. “We kregen twee Husqvarna-naaimachines en een overlockmachine”, aldus Agnes Janssens, verantwoordelijke voor het ‘crea’-gebeuren in De Dorpel. “We zijn overdonderd. Om het in autotermen uit te drukken: we verwachtten twee kleine wagentjes en we kregen twee Ferrari’s. We kunnen nu zelf de tweedehandskledij uit de shop verstellen, de hobbywerking uitbreiden en de zelfredzaamheid van onze bezoekers verhogen.”

Rotary schonk ook vijf vijf laptops, vijf tablets met allerlei toebehoren, een strijkplank en een stoomstrijkijzer en drie Ikeakasten, samen voor een waarde van 6.670 euro. (Foto’s Marcel Nelis)