De Vesten is ‘hartveilige’ school.

Campus De Vesten in Herentals mag zich voortaan een ‘hartveilige’ school noemen. Vorig jaar wilden enkele leerlingen in het kader van het Scholenproject van de Lions Club geld inzamelen om een AED-toestel aan te schaffen. Een AED-toestel geeft een gecontroleerde elektrische schok en heeft als doel het hartritme weer normaal te krijgen. Het moet steeds gebruikt worden in combinatie met hartmassage en is uiterst gebruiksvriendelijk. In momenten van nood is zo een toestel levensreddend.

“Onze school heeft een grote sporthal die fulltime gebruikt wordt door eigen leerlingen en diverse sportclubs uit Herentals”, aldus directeur Tom Van Doninck. “Bovendien staat er elke zondagvoormiddag een drukbezochte markt voor de school. Redenen genoeg om onze schoolomgeving ‘hartveilig’ te maken.”

Als oud-brandweervrijwilliger was de directeur snel overtuigd. “Een AED-toestel redt levens! De leerlingen organiseerden inzamelacties en al snel overtuigden ze het Rode Kruis van Herentals om mee in het project te stappen.”

“We zijn bijzonder trots dat onze leerlingen dit sociaal engagement zijn aangegaan. Het past volledig in de visie van onze school aangezien we een actief gezondheidsbeleid voeren. Leerlingen krijgen nu al EHBO-lessen en oefenen met oefentoestellen de juiste handelingen in.”

“Volgend jaar start Campus De Vesten met een gloednieuwe sportrichting in ASO en TSO. Deze sportleerlingen zullen mee een actieve rol spelen in de verdere uitbouw van het gezondheidsbeleid op onze school.”

“Op onze opencampusdag van zondag 5 mei zullen we het juiste gebruik van het AED-toestel uitgebreid demonstreren.” (Foto’s De Vesten/Marcel Nelis)

DELEN
Vorig artikelKalender provinciale voetbalwedstrijden
Volgend artikelDrie nieuwe kleedkamers voor SKS Herentals
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.