Olense fanfares gaan samenwerken

Fanfares slaan handen in elkaar

Er werd zopas geschiedenis geschreven: de Koninklijke Fanfares Sint-Isidorus uit Onze-Lieve-Vrouw Olen en Sint-Cecilia uit Tongerlo zullen voortaan verdergaan als één orkest. Onder leiding van dirigent Nico Meylemans zullen de beide ensembles vanaf maandag 18 maart een doorstart nemen onder de naam Koninklijke Fanfare Sint-Isidorus & -Cecilia.

In het najaar van 2018 ondernam de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia de eerste stappen tot een fusiegesprek. Hiervoor sprak de vereniging enkele orkesten uit de buurt aan om samen de toekomst in te gaan. In de Koninklijke Fanfare Sint-Isidorus vonden ze een fanfare met een gelijklopende visie. Na enkele gesprekken met de beide besturen besloten de verenigingen om samen onder dezelfde noemer verder te gaan.

“De bedoeling is dat we samen naar buiten zullen komen”, zeggen Raf Vankerckhoven en Tinne Mertens, twee van de initiatiefnemers, “maar dat we ook onze zichtbaarheid binnen de twee gemeentes bewaren. Concreet betekent dit dat we onze bestaande activiteiten verder zullen organiseren binnen de eigen parochies, maar dat het draagvlak aan muzikanten en bestuur een stuk breder zal worden. Momenteel stemmen we onze agenda’s op elkaar af zodat we een mooi jaarprogramma kunnen bieden.”

Maandag 18 maart vindt de eerste repetitie plaats onder leiding van dirigent Nico Meylemans, die daarvoor ook al dirigent was van de Koninklijke Fanfare Sint-Isidorus. Muzikaal wil het nieuwe orkest een mooi en uitdagend niveau halen in een omgeving waar het leuk musiceren is. Via het instaporkest In Tutto zal de vereniging ook inzetten op een duurzame jeugdwerking.