Nieuwe bundel van Al De Boeck

In het helemaal volgelopen HuisvandeMens in Herentals stelde Al de Boeck zijn nieuwe dichtbundel ‘De Kwetsbaarheid van een Vermoeden’ voor. Dit is een bundeling van het beste uit zijn werk sinds 1965. Chantal De Meutter en Mark Lievens droegen een aantal gedichten voor. Annemie Van Meenen zorgde voor de muzikale noot, bijgestaan door de dichter-muziekkenner zelf op mandharmonica. Chantal De Meutter noemde De Boeck ‘een romantische realist, die poëzie maakt die iedereen moet kunnen aanspreken’.

Al De Boeck is een culturele veelvraat. In de gloriejaren van Omroep Brabant leende hij zijn stem en zijn imposante muziekkennis aan de radio. Van Wannes Van de Velde tot Philip Glass: de Herentalsenaar wist een breed gamma te duiden. Later werkte hij, als specialist in etnische muziek, nog een tiental jaren voor Klara en voor gespecialiseerde tijdschriften. Hij begon ook te schilderen.

Een aantal jaren geleden greep Al terug naar waar het voor hem allemaal mee begon: de poëzie. Een beroerte kreeg hem niet klein. Dankzij zijn sportieve spirit en zijn liefde voor taal kon hij zijn nieuwe bundel met zijn typisch jongensachtig plezier presenteren, tot zichtbare opluchting van zijn trouwe lezers.