Nieuw grasperkje voor glijbaan Stadspark

Nieuw speeltuig voor peuters in stadspark aangepakt

Snelle en structurele oplossing voor ondergrond

Dit jaar werd het stadspark opgeleukt met een glijbaan voor de allerkleinsten. Het speeltuig werd sindsdien weinig gebruikt omdat de ondergrond drassig is. Bevoegd schepen, Pascal Van Nueten (N-VA), heeft de klachten hierover meteen ter harte genomen.

Het vernieuwde stadspark trekt heel wat extra bezoekers. Met de lente in aantocht zal dit nog toenemen. Voor peuters staat er sinds dit jaar ook een leuke glijbaan, maar daar moesten ouders hun kleintje van weghouden, omdat de ondergrond van de glijbaan een modderpoel was.

Schepen Van Nueten: “Bij goed weer moeten ook de allerkleinsten zich kunnen uitleven in ons nieuwe stadspark. Ik heb dan ook meteen de koe bij de hoorns gevat en voorzag een oplossing voor de drassige ondergrond.”

Het probleem van de ondergrond ontstond doordat bij de plaatsing van het toestel de aannemer ook grondwerken uitvoerde en het gras moest weghalen. Van Nueten: “Deze week heeft onze technische dienst het gras ingezaaid, zodat er een structurele oplossing zal komen voor de ondergrond onder het speeltoestel en onze allerkleinste Herentalsenaren er het ganse jaar door plezier aan kunnen beleven. De ruimte er rond is voorlopig nog afgebakend, zodat het gras rustig kan groeien.”