Babyeekhoorns grootste slachtoffer stormwinden

De felle rukwinden van de voorbije dagen hebben heel wat slachtoffers gemaakt bij de jonge eekhoorns. Hun nest werd vaak uit de boom geblazen en zo kwamen die nesten op de grond terecht. Bij het VOC Neteland in Herenthout werden de voorbije dagen al zeker 16 jonge eekhoorns binnengebracht.

De meeste jonge eekhoorns werden gevonden bij mensen in de tuin. Ze zijn 1 tot 3 weken oud. De jonge eekhoorns worden in het VOC Neteland verzorgd en krijgen er eten.

De verzorging van de jonge eekhoorns is een intensief werk. De diertjes worden om de 2 uur gevoederd en ook hun ontlasting en gewichtstoename wordt in het oog gehouden en genoteerd. Wanneer de jonge eekhoorns voldoende zijn aangesterkt worden ze in de natuur vrijgelaten.

Heel wat mensen willen in deze tijden het ‘eekhoorntjesproject’ van het VOC Neteland financieel steunen. Ze kunnen dat doen met een vrije gift op BE66979436300143.