Leerlingen KSO Schepperstraat: kunstonderwijs geeft volwaardige basis

3de editie ‘KSO uit de kast’: Leerlingen van kOsh Campus Schepperstraat drukken artistieke stempel op het nieuwe stadspark van Herentals

Beperkte doorstroommogelijkheden KSO zijn onwaar: 1 op 3 laatstejaars leerlingen KSO kiest voor niet artistiek hoger onderwijs

Laatstejaars leerlingen uit het kunstsecundair onderwijs kunnen na hun 6de jaar kiezen uit een brede waaier van hogere studies en beroepen in de artistieke sector maar ook daarbuiten. Te weinig ouders weten dat en laten hun kind daarom vaak niet eens starten in het KSO. Hun vooroordeel over verdere studiemogelijkheden is niet correct. Een recente bevraging bij laatstejaars KSO leerlingen uit 30 scholen toont immers hoe uiteenlopend en divers de verdere studiekeuze is.

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be