Geelse Lieselotte Thys (29) op derde plaats Kamerlijst Open VLD

  Lieselotte Thys (29) uit Geel op 3de plaats voor Kamerlijst Open Vld

  Open Vld kiest voor Lieselotte Thys (29) uit Geel om vanop de derde plaats de Antwerpse kamerlijst te versterken. Als algemeen directeur van de socio-culturele Liberale Vrouwen en als kersvers fractieleider van Open Vld in de Geelse gemeenteraad liet ze zich al een tijdje opmerken binnen de liberale familie. Vanop de 3e plaats kan ze mee strijden voor een zitje in het parlement.

  Lieselotte Thys wil burgers opnieuw doen geloven in de politiek. “De uitdagingen van vandaag kunnen we enkel overwinnen als er we samenwerken zoals er nog nooit eerder samengewerkt is. Burgers moeten betrokken worden in het verhaal, de tijd van beleid maken vanuit ivoren torens is voorbij.” klinkt het bij Lieselotte Thys.

  Lieselotte Thys ziet in de keuze om haar op plaats 3 te zetten een enorme blijk van vertrouwen vanuit de partij: “Ik grijp deze kans met beide handen en ga samen met lijsttrekker Christian Leysen en alle andere kandidaten iedereen overtuigen dat een keuze voor Open Vld vandaag de enige juiste is. Onze partij is een verantwoordelijke partner die enorme ambities heeft voor dit land.”

  Geestelijke gezondheid en de Kempen

  Lieselotte trekt naar de kiezer met een aantal belangrijke strijdpunten die ze in de loop van de campagne zal lanceren. Eén van Thys’ strijdpunten zijn de lange wachtlijsten voor geestelijke gezondheidszorg. “Ons land zit bij de hoogste van Europa wat zelfmoord en psychische problemen betreft. Maar liefst één op vier personen krijgt te maken met psychische problemen,” aldus Thys. Daarom pleit ze voor een drastische herschikking van de financiering van de geestelijke gezondheidszorg.

  “Voorkomen is beter dan genezen, dat weet iedereen. De financiering van de geestelijke gezondheidszorg vertelt echter een ander verhaal. Er gaat momenteel te veel geld naar symptoombestrijding terwijl dit naar preventie zou moeten gaan. Experten en beleidsmakers weten en onderschrijven dat en toch, als je vandaag geholpen wil worden moet je het geluk hebben om een sterk netwerk en/of voldoende eigen middelen te hebben. Je mentale gezondheid zou niet mogen afhangen van het lot.” stelt Lieselotte.

  Een belangrijk strijdpunt voor de Kempen is dan weer mobiliteit, meer specifiek het openbaar vervoer: “Ik pendel dagelijks de trein van Geel naar Brussel voor mijn werk, die verbinding is samen met die van Turnhout-Brussel de lijn met de meeste vertraging en afgeschafte treinen van het hele land. De stiefmoederlijke behandeling van de Kempen door Brussel op het vlak van openbaar vervoer moet gedaan zijn,” aldus een vastberaden Lieselotte Thys. “Onze Kempische bescheidenheid siert ons, maar zorgt er ook voor dat we soms door Brussel vergeten worden. Het is mijn ambitie om daar verandering in te brengen.”