Stormcarnaval: stoet zonder praalwagens

De carnavalstoet in Herenthout gaat ondanks het aangekondigde stormweer zondagnamiddag toch uit. Wel worden de praalwagens en stoetwagens die mee de optocht vormen van het circuit geweerd. De 2e carnavalstoet van zondagnamiddag zal de geschiedenis ingaan als ‘stormcarnaval’.

Terwijl andere steden en gemeenten hun stoet hebben afgelast, blijven ze in Herenthout, met de oudste carnavalstoet van het land, hun carnavaltraditie trouw.

De organisatoren van Peer Stoet vrezen alvast voor een financiële kater.

Update: De carnavalstoet is volgens de site van de gemeente Herenthout officieel afgelast. Het centrum van het dorp blijft afgesloten voor alle verkeer. Er komen geen wagens op het parcours. Het gemeentebestuur verbiedt de carnavalisten niet om carnaval te vieren.