Romantiek in de lente

Op woensdag 13 maart serveert Herman Engels met de Kamerfilharmonie Vlaanderen een portie pure romantiek in cc ’t Schaliken in Herentals. Een stijlvolle manier om de lente aan te kondigen.

“Je mag me gerust een romanticus noemen”, zegt Herman Engels. “Romantiek is ook nodig in deze tijden. Er is niets mooier dan tijdens de muziek je ogen dichtdoen en je te laten leiden door de passie.” Daar krijgen de toeschouwers volgende week gelegenheid genoeg voor, met grote, expressieve composities op het programma.

Je hoort achtereenvolgens werk van Antwerpenaar Albert Grisar, Robert Schumann, Franz Schubert en Edvard Grieg. Van die laatste wordt de beroemde Peer Gynt-suite vertolkt. De romantische Noor Grieg schetst in een symfonisch gedicht flitsen uit het leven van Peer Gynt, figuur uit het gelijknamige toneelstuk van Ibsen. Soliste is de jonge getalenteerde pianiste Marie François, die al vaak op Klara en op tv te bewonderen was.

Het concert begint om 20 uur. Tickets kosten 20 euro. Reserveren: www.schaliken.be

Op donderdag 14 maart om 20 uur presenteren Herman Engels en de Kamerfilharmonie Vlaanderen hetzelfde concert voor de goede doelen van Lions Club Zuiderkempen-Heist-Westerlo in cc Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Tickets: www.zwaneberg.be