Thomas More verwacht 1.000 leerlingen uit het secundair op Open Lesdag

Thomas More verwelkomt 1.000 leerlingen uit het secundair onderwijs op Openlesdag XL
Woensdag 6 maart 2019 – 9 tot 16 uur

Ongeveer duizend leerlingen uit het secundair onderwijs nemen op woensdag 6 maart deel aan de Openlesdag XL van Thomas More. Ze volgen tijdens hun Krokusvakantie een theorieles, een labo of practicum, ze lunchen in de studentresto’s en maken kennis met het echte studentenleven. Een paar honderd medewerkers van de hogeschool staan klaar om hen te laten proeven van 150 verschillende lessen uit 35 disciplines. Voor de leerlingen wordt het ongetwijfeld een XL-Hogeschoolervaring, die hen zal helpen om de juiste studiekeuze te maken.

Het leven zoals het is

Op de Openlesdag XL van 6 maart stellen leerlingen zelf een lessenpakket samen en ze draaien gewoon mee met het leven zoals het is op een Thomas More-campus. Het lessenaanbod is uitgebreid, de opkomst groot: maar liefst 1.000 leerlingen komen proeven van 150 verschillende lessen uit 35 disciplines. In de Kempen zijn vooral de opleidingen Onderwijs, Agro- en Biotechnologie, Sport en Bewegen, Verpleegkunde en Orthopedie opvallende publiekstrekkers.

Betere studiekeuze

De Openlesdag XL is een uitstekende gelegenheid voor leerlingen om de opleidingen van Thomas More inhoudelijk te verkennen. Ze kunnen ervaren hoe er lesgegeven wordt aan de hogeschool, hoe groot de studentengroepen zijn, welke sfeer er hangt in de aula, het labo of op de campus. Kortom: hoe het voelt om student te zijn aan Thomas More. Met dit totaalplaatje kunnen ze beter beslissen of een studierichting echt iets voor hen is.

Praktisch
De eerste lessen beginnen om 09.00 uur.
Het volledige programma met alle lessen, uren en lokalen voor elke campus vindt u op: http://openles.thomasmore.be
Aantal ingeschreven leerlingen per campus:
Geel 304
Lier 38
Turnhout 80
Vorselaar 39

foto: Thomas More neemt heel wat initiatieven naar studenten toe/foto archief KempenNieuws.be