HBBC wint van Lyra Nijlen B en is alleen leider

In een zinderende topper heeft HBBC de buren van Lyra Nijlen B geklopt met 77-70. Daardoor is HBBC in zijn reeks alleen leider.

Verslag

Seniors Heren A 77 – 70 Lyra Nila Nijlen B

In een bomvolle zaal mocht onze A ploeg strijden om terug alleen op kop van het klassement te komen. De wedstrijd begon in een snel tempo. Nijlen, dat uiteraard voor zone had gekozen na het scenario in de eerste wedstrijd, kon nog net iets te makkelijk scoren en bleef bij na kwart 1 (22-22). Kwart 2 ging op en neer, we kregen met momenten een kleine kloof maar steeds lieten we de tegenstander terugkomen, 2 punten bonus aan de rust voor HBBC. In het 3e kwart werd dan eindelijk de zone goed aangevallen en met momenten uit verband gespeeld, we kregen een kloof van 10+ punten maar aan het einde van het kwart hielden we nog 6 punten voorsprong over. Ook het laatste kwart van de topper was zenuwslopend, het was duidelijk dat sommigen niet alleen met winnen in hun hoofd zaten, maar ook met winnen met meer dan 9 punten (dit was het verschil in de heenmatch). De shotselectie was minder goed en we hervielen in onze gewoonten van de 1e helft. De laatste 3 minuten ging dit terug beter, collectief sterke defense en hoog tempo in aanval. Een verdiende en vooral een sterke, collectieve overwinning. Voorlopig terug alleen op kop en zeker niet van plan om nog een steek te laten vallen ! Bedankt aan de vele aanwezige supporters!!

Kwart 1: 22-22
Kwart 2: 19-17 (rust: 41-39)
Kwart 3: 18-14 (59-53)
Kwart 4: 18-17 (einde: 77-70)

Speelden voor HBBC:
Floris Coninckx: 4
Tom Thys
Jan Helsen
Brent Laeremans: 14
Lowie Van Akoleyen: 12
Ewald Vanderveken: 7
Tom Van Beeck:
Vincent Verbeeck: 32
Detlef Mostaert: 3
Maarten Van Doninck
Steven Simons
Sam Stickens: 5

Verslag: Laurens Cloots/HBBC