Davidsfonds Oevel trekt naar het Diamantmuseum in Antwerpen

Dit jaar is het thema van de Nacht van de Geschiedenis ‘meesterschap’ Daarom brengt het Davidsfonds Oevel een bezoek aan het vernieuwde Antwerpse diamantmuseum en aan het museum De Pelgrom.

We ontdekken dit schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérôme nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. Uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen wachten op je in dit briljante museum.

Museum de Pelgrom. Deze 16de-eeuwse Poorterswoning werd volledig ingericht met meubels en gebruiksvoorwerpen uit de 16de eeuw.
We carpoolen vanuit Oevel naar het station van Herentals. We komen samen aan het Heemmuseum om 12 uur. Onze trein vertrekt om 12.42 uur. De aankomst in Antwerpen-Centraal is voorzien om 13.12 uur. Met de metro zijn we in enkele minuten op de Groenplaats en wandelen we verder naar het DIVA op de Grote Markt. Ons bezoek begint om 14 uur.
Om 16 uur worden we verwacht in de Pelgrom voor een begeleid bezoek. Nadien kunnen we nog iets drinken in de gezellige kelderruimte.

Onze trein naar Herentals vertrekt om 18.24 uur in Antwerpen-Centraal.

Deelnameprijs: € 16 voor leden Davidsfonds, Heemkring Ansfried en VTB-Kultuur. € 20 voor niet-leden. (Inkomgelden, gids, vervoer.) Inschrijven kan door overschrijving op rekening BE28 0011 8813 5620 op naam van Davidsfonds-Oevel en vermelding deelname nvg + aantal personen of bij Wieza De Peuter, Tongerlostraat 34. Uiterste datum van inschrijving: 5 maart 2019.

Mogen wij vragen dat deelnemers die een jaarlijnkaart 65+ hebben, deze kaart meebrengen (metro).
Voor meer info verwijzen we naar www.oevel.davidsfonds.be