De Chapelle gaat van start

  Erik Thys, Jochen Van Laere en Luc Geysen breien met De Chapelle een vervolg aan het succesverhaal van Chapelle Impérial in Herentals. De stemmige kapel van de school van de Voorzienigheid in de wordt tot eind september een pop-up theater met een brede programmatie. Nu vrijdag vindt de opening plaats.

  “We willen zowat de Roma van Herentals zijn”, zeggen de initiatiefnemers. In het gezellige kader van de kapel programmeren ze straks een brede waaier aan voorstellingen, van comedy tot jazz, pop rock en chanson. Een greep uit het aanbod: Ida Nielsen (bassist van Prince) met haar band, Tom Helsen, Stef Kamil Carlens, Hautekiet en Riguelle met hun chansons, Frimout, de comedians Peter Hens, Jeron Dewulf en Nigel Williams, Jazz in Thals-sessions… Het huiselijke vintage karakter van de zaal blijft behouden. De biljarttafel maakt plaats voor extra capaciteit, zodat er plaats is voor zo’n 150 mensen.

  “We zijn alleen open als er een voorstelling is”, benadrukken Jochen, Erik en Luc. “In dat opzicht verschillen we van Chapelle Impérial. We breien een nieuw verhaal aan het initiatief, met dank aan Les Impérials, die de kapel op de kaart gezet hebben. We vliegen er in elk geval met veel zin en energie in.”

  De opening vindt plaats nu vrijdag 15 februari vanaf 19 uur met muziek voor jong en oud van een mysterie guest. De inkom is gratis.

  Het hele programma vind je op www.dechapelle-herentals.be Tickets: ticket@dechapelle-herentals.be Info: info@dechapelle-herentals.be

   

  DELEN
  Vorig artikelBurgemeesters vereeuwigd
  Volgend artikelWie heeft hond Tisha gezien
  Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.