Vrachtwagen met kraan kantelt in Herenthout, kraanman als bij wonder ongedeerd

Dinsdagvoormiddag is rond 10u ter hoogte van een grote bouwwerf aan de Nijlensesteenweg in Herenthout een vrachtwagen met kraan gekanteld. De kraanman kon gelukkig tijdig wegspringen en bleef ongedeerd.

De kraanman had de vrachtwagen geparkeerd en de vier steunarmen uitgeklapt toen hij de kraanarm wou bedienen. Toen de man met de kraan een grote rol draad wou optillen begaf één van de steunen het die op een riooldeksel stond. De vrachtwagen met gevaarte kantelde.

Er waren 2 andere takelwagens nodig om de vrachtwagen opnieuw op zijn wielen te zetten. Brandweer Herenthout kon voorkomen dat een grote hoeveelheid hydraulische olie voor verontreiniging in de riolen zou zorgen.

De Nijlensesteenweg in Herenthout bleef enkele uren afgesloten voor het verkeer.