Man die fietser neerstak en politie aanviel in Mechelen neergeschoten

Dinsdagvoormiddag is er ter hoogte van de Spar-suppermarkt aan de Tervurensesteenweg in Mechelen een 36-jarige gewapende man neergeschoten. De man was na een geval van interfamiliaal geweld dolgedraaid. Hij had bij een ruzie zijn vrouw verwond met een mes. Gewapend met het mes was hij even verderop de supermarkt Spar binnen gelopen. Daar probeerde hij een aantal klanten te verwonden. Dat mislukte en hij liep naar buiten. Daar stak hij een fietser neer. De politie die ondertussen massaal ter plaatse was, was voor de man het volgende doelwit. De agenten voelden zich bedreigd en schoten de man neer. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren maar de man overleed ter plaatse. De fietser werd erg gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De Tervurensesteenweg is in beide richtingen afgesloten. Mogelijk volgt er dinsdagnamdddag al een eerste reconstructie. Naar verluid werd er een afscheidsbrief gevonden.