Fietsklimaatkaravaan in Vorselaar

Dinsdag is het de jaarlijkse Dikketruiendag met als thema “Klimaatflandriens”. Dat wilde het kinderparlement van gemeenteschool “De Knipoog” in Vorselaar niet zomaar laten voorbijgaan. Spijbelen zoals de leerlingen van het secundair onderwijs, kunnen zij niet. Daarom organiseert het kinderparlement op dinsdag 12 februari een fietsklimaatkaravaan.

Ze doen dit om de klimaatuitdagingen en de vele acties ook in Vorselaar in de kijker te zetten en om hun steentje bij te dragen. Elke wagen die ze zo kunnen thuis houden helpt het milieu! Zij willen niet de kinderen van de achterbank zijn en die dag willen ze dat kenbaar maken aan iedereen. Daarom willen ze alle kinderen, juffen en meesters van de school overtuigen om die dag (en eigenlijk alle dagen) met de fiets te komen.

Ze zullen samen de fietsen pimpen en voorzien van klimaatslogans! Na de middag gaan ze een klein tochtje doen door Vorselaar. Dan kunnen alle leerlingen hun toeters, bellen …laten klinken! Om 14:00 wordt er gestopt op het marktplein om daar samen met de kleuters van de kleuterschool onze bellen en toeters te laten horen. Hopelijk vormt dit een stapje richting beter klimaat! K

CONCREET: er is morgen/dinsdag een fietsstoet die om 14u toekomt op het parkeervrije Marktplein. Daar zullen de kinderen ontvangen worden door de burgemeester, milieudienst en een afvaardiging van het schepencollege.