Yoleen Van Camp kopvrouw N-VA Kamerlijst in de Kempen

Van Camp Kempense kopvrouw op Kamerlijst N-VA

Federaal parlementslid en eerste schepen in Herentals Yoleen Van Camp zal op 26 mei terug te vinden zijn op de 6de plaats van de N-VA Kamerlijst in de provincie Antwerpen. Van Camp is daarmee de eerste Kempenaar op de N-VA lijst: “Ik heb de voorbije 5 jaar in het federaal parlement de stem van onze regio luid laten horen. Ik ben N-VA dankbaar dat hen dit niet ontgaan is en dat ze mij als kopvrouw van onze regio uitspelen en reken op de stem van de Kempenaars, zorgverleners en dierenvrienden om er mee voor te zorgen dat hun belangen verder behartigd kunnen worden,” aldus Van Camp.

Vijf jaar geleden stond Van Camp als nieuweling op de 10de plaats op de Kamerlijst van N-VA en werd zo rechtstreeks verkozen als jongste Kamerlid. Voor deze verkiezingen maakt ze een mooie sprong naar plaats 6. “Ik zie dat als een enorme blijk van erkenning. Ik heb de voorbije 5 jaar, als doctor in de medische wetenschappen en als ondervoorzitter in de commissie Volksgezondheid, mij enorm ingezet voor betere werkomstandigheden voor onze zorgverleners en op het beter aanpakken van heel wat verspillingen in de gezondheidszorg, zodat er meer middelen vrijkomen voor de patiënt en bijvoorbeeld onze verpleegkundigen.

Daarnaast heb ik de belangen van onze regio, de Kempen, steeds op het voorplan geplaatst. Zo zijn er betere treinstellen en extra treinverbindingen bijgekomen, en zal er volgend jaar ook eindelijk een splitsing komen van de lijn Turnhout-Binche, zodat ook de stiptheid hopelijk eindelijk zal beteren,” zegt Van Camp. Als jongste Kamerlid trek ik ook de kaart van onze generatie en met mijn uitgesproken hart voor dieren, blijf ik dierenwelzijn ook hoog op de agenda zetten.

“De 6de plaats biedt mooie perspectieven om mijn werk in de Kamer de volgende 5 jaar verder te zetten, en er ligt nog veel werk op de plank ook. Onze regio krijgt nog al te vaak een stiefmoederlijke behandeling vanuit Brussel, en dat kan enkel gekeerd worden door onze stem daar luid te laten blijven horen. Als schepen van Mobiliteit, Lokale Economie, Dierenwelzijn en Sport kan ik nog beter de belangen, onder andere inzake de trein- en mobiliteitsdossiers, van onze stad en regio behartigen. Ook de belangen van onze zorgverleners wil ik blijven bewaken en hun werkomstandigheden verbeteren,” besluit Van Camp.