17-jarige belandt na joy-rit met wagen op spoorweg in Heist-op-den-Berg

treinsporen, rails

Een 17-jarige jongen heeft zich vrijdagavond rond 22.35u met de auto van zijn ouders vastgereden op de spoorlijn tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot. Het ongeval gebeurde een paar honderd meter van het station in Heist-op-den-Berg. De jongen was aan het rijden toen hij ter hoogte van de Couperuslei de bocht miste en op de sporen terecht kwam. De wagen een Opel Corsa, kwam vast te zitten.

De jongeman trommelde nog een aantal vrienden op om de wagen los te wrikken maar dat mocht niet baten. De wagen werd in de rechterflank geramd door de trein richting Leuven. Die had gelukkig voor de jongeren nog maar net het station in Heist-op-den-Berg verlaten. De ravage bleef daardoor beperkt. 31 passagiers moesten van de trein geëvacueerd worden.