“Voetbal is beter dan seks”

Robin Adriaenssen (r) met Lokeren-doelman Davino Verhulst

In zijn boek ‘Overspel’, met de prikkelende ondertitel ‘voetbal is beter dan seks’, bundelt Herenthoutenaar Robin Adriaenssen (27) zijn visies en die van andere specialisten over het fysieke aspect van het spelletje. De conditietrainer van Sporting Lokeren, als voetballer gestopt door een hardnekkige blessure, laat toppers als Jean-Pierre Meersseman, de chiropractor van het Milan-lab, de Herentalse kniechirurg Steven Claes, de bekende coach Paul Van den Bosch, de futsal-ster Ahmed Sababti, de kinesist van AA Gent  Frank Wezenbeek en de fysical coach van RC Genk Peter Catteeuw aan het woord. Met David Badia, hoofd van de jeugdopleiding van Fenerbahce en ex-werknemer van Barcelona, strikte Robin ook een internationale autoriteit.

“Op reis gaan, een restaurant bezoeken of een stevige vrijpartij… niets overtreft deze sport”, stelt Robin overtuigd. Het is deze onvoorwaardelijke liefde voor het vak die het boek uitademt. “Ik werd overtuigd door de spirit, de ambitie en de durf van Robin”, zegt Raf Willems van Willems Uitgevers, de Nijlenaar die het boek uitgaf in de voetbalreeks De Witte Duivel. “Hij kwam nochtans recht van carnaval in Herenthout toen hij me zijn plannen uit de doeken kwam doen. Maar hij slaagde er toch maar in bij Meersseman in het Milan-lab te geraken of David Badia, die werkte met Pep Guardiola, te strikken. Hij goot zijn enthousiasme in een coherent, boeiend boek. Zoiets hadden we nog niet in Vlaanderen.”

Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar KOMOK, de organisatie van Lokeren-doelman Davino Verhulst en Christophe Stienlet. KOMOK staat voor ouders ondersteunen kinderen met kanker.

Naast conditietrainer van Lokeren is Robin sinds dit jaar Sportief Directeur van JAVO, een voetbalschool uit Herenthout die 20 jaar geleden opgericht werd door zijn oom Jan Adrianssen. Straks organiseren ze weer paas- en zomerstages. Vanaf maart start er ook een trainerscursus waar je inzicht krijgt in buitenlandse game filosofieën. Meer info: www.javo.be

DELEN
Vorig artikelVan Aert ook volgend seizoen voltijds crosser
Volgend artikelAuto rijdt in gracht Ringlaan
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.