Senne Dierckx gehuldigd als Deaf Devil

Voor de aftrap van Lentezon Beerse – SK Putte in 3de provinciale A werd de Lentezon-aanvaller uit Tielen Senne Dierckx gehuldigd voor zijn prestaties bij de Deaf Devils. Op het EK voor doven en slechthorenden voor U21 maakte de zoon van de voormalige spits Piet Dierckx liefst 14 doelpunten. In juni is hij actief met de nationale seniors op het EK in Griekenland. Ook bij zijn club is Senne topschutter. “Wij rekenen dit seizoen op zo’n 20 tot 25 treffers van onze spits”, zegt sportief verantwoordelijke Michel Christiaensen. Tegen Putte maakte hij alvast een schitterend doelpunt van buiten de rechthoek.

Senne werd opgeleid bij De Kempen en speelde vervolgens bij VC Herentals, Olen en Arendonk. Zijn eerste seizoen bij Lentezon verloopt goed. De Tielenaar tekende al bij voor volgend seizoen. De club uit Beerse is nog in de running om te promoveren naar 2de provinciale. Ze wil zich ook sociaal engageren. “Op 18 mei organiseren we een ‘Deaf Devils-dag’, waarop alle elftallen aan bod komen”, verzekert Michel Christiaensen.

DELEN
Vorig artikelCultuur je buur: Theatershow@De Cinema
Volgend artikelPolitie vangt 4 paarden in Oud-Turnhout
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.