Boogbrug Laakdal ligt op zijn plaats

Fans van grote brugwerken waren zaterdag en zondag aan het feest in Laakdal. Daar werd de nieuwe stalen boogbrug op zijn plaats gevaren. De nieuwe boogbrug kadert in het project van de Vlaamse Waterweg waarbij de bruggen over het Albertkanaal systematisch vervangen en verhoogd worden. Dat moet schepen met hoger gestapelde containers toelaten. De vaarhoogte voor schepen wordt er 9.10m.

De oude brug werd in september van vorig jaar afgebroken. De nieuwe boogbrug werd gebouwd op een terrein vlakbij het kanaal en werd zaterdag en zondag ter plaatse gevaren.

Hetzelfde systeem van werken gebeurt ook aan de boogbrug van de Lierseweg in Herentals. Daar is de oude brug afgebroken en de nieuwe op zijn plaats gelegd. De nieuwe brug wordt er half dit jaar nog een stukje opgeschoven.

De brug in Eindhout/Laakdal wordt nu nog verder afgewerkt met de aanleg van het wegdek en de aansluiting op het wegdek.

Verwacht wordt dat de brug in de maand mei voor het verkeer kan opengesteld worden.