Mooie cijfers voor Antwerpse museumstichting

Mooie bezoekerscijfers voor De Museumstichting: DIVA, FOMU en MoMu

De Museumstichting die de werking van DIVA, FOMU en MoMu overkoepelt, bestaat een jaar en kan voor 2018 mooie bezoekerscijfers voorleggen. In het afgelopen jaar opende DIVA zijn deuren. Het FOMU behaalde zijn hoogste bezoekersaantal ooit. Het MoMu sloot voor renovatie maar maakte drukbezochte expo’s in het buitenland.

“De erkenning van DIVA als landelijk museum en gevoelige verhoging van de Vlaamse subsidies voor het FOMU en MoMu in 2018 zijn een mooie erkenning. Deze appreciatie wordt ook weerspiegeld in de sterke bezoekerscijfers”, stelt Luk Lemmens, voorzitter van De Museumstichting. “De drie musea hebben dan ook met zowel hun collectie- als publiekswerking stevig aan de weg getimmerd. Binnen De Museumstichting krijgen ze daarbij de ruimte om uit hun kaders te stappen. De extra muros tentoonstellingen van MoMu, de Collectie In Transit van het FOMU en de Wonderkamer van Axel Vervoordt zijn daar goede voorbeelden van”