Heylen Group neemt Tool&Dies over

HEYLEN GROUP NEEMT BRECHTSE GEREEDSCHAPSMAKERIJ TOOLS&DIES OVER

De kennis en expertise van Tools&Dies levert een meerwaarde aan Royal United Mint, de bedrijvencluster actief in de muntsector

foto: © Heylen Group (van links naar rechts): Tim Thyssen (General Manager T&D), Vincent Van Hecke (CEO RUM), Guy Vleugels (Technical Manager T&D)

Bedrijvencluster Royal United Mint voegt de Brechtse gereedschapsmakerij Tools&Dies toe aan haar portefeuille. De cluster is een onderdeel van de Herentalse industriële investeringsholding Heylen Group en is vooral actief in de muntensector. In 2016 nam die groep nog de Koninklijk Nederlandse Munt in Utrecht over. Het gaat dus over een verticale integratie van de gereedschapsmakerij om aan kennisborging te doen en de efficiëntie te verhogen.

Tools&Dies levert totaaloplossingen voor het ontwerpen en maken van gereedschappen zoals matrijzen voor de metaalverwerkende industrie en de kunststofindustrie. Zowel de Koninklijke Nederlandse Munt als Mauquoy Token Company, beide onderdeel van Royal United Mint, hebben vandaag een eigen gereedschapsmakerij. “Het is echter niet de bedoeling om die productie naar Tools&Dies te verschuiven”, weet Vincent Van Hecke, CEO van Royal United Mint.

“Het grootste deel van die fabricaten en gereedschappen blijven de Koninklijke Nederlandse Munt en Mauquoy zelf produceren. Het is vooral de bedoeling om de expertise en het vakmanschap van Tools&Dies te integreren in de groep en anderzijds Tools&Dies naar een volgend niveau te tillen door een moderne en efficiënte bedrijfsvoering.”

“We doen deze overname met een duidelijk doel voor ogen”, zegt CEO van Heylen Group Didier Clerx. “We geven Tools&Dies een nieuwe adem en gaan onder meer aanvullende activiteiten opstarten. We zien bijvoorbeeld naast de huidige sectoren waarin Tools&Dies actief is ook bijkomende activiteiten in de muntensector. Zo willen we op termijn het bedrijf laten uitgroeien tot een betrouwbare toeleverancier van ook andere munthuizen in Europa. Toch zal op termijn maar maximaal 20% van de productie van Tools&Dies zich toespitsen op de muntsector.”

Het bedrijf telt vandaag ongeveer 20 medewerkers. “Met een duidelijke groeistrategie voor ogen zal dat aantal in de toekomst wellicht nog verder stijgen,” vertelt Tim Thyssen, die samen met de technische bedrijfsleider Guy Vleugels het bedrijf verder gaat leiden.

Over Heylen Group
Heylen Group is een Belgische industriële holding die wereldwijd investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers. Heylen Group heeft inmiddels een uitgebreide ervaring in diverse sectoren, zoals retail, munten, logistiek vastgoed… met activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Italië en Finland.

De groep heeft een sterke ‘hold’-strategie en focust op lange-termijn investeringen door middel van innovatie, internationalisering en operationele optimalisatie. Door de implementatie van die ‘buy-and-build’-strategie is Heylen Group vastberaden om krachten te bundelen en ondernemersgeest te stimuleren en zo een belangrijke speler te zijn op internationale markten.