CD&V Herentals met nieuwe voorzitter en burgemeester met ‘goesting’

CD&V Herentals hield gisteren de traditionele nieuwjaarsreceptie in de Lakenhal. Voorzitter Mia Snoeys-Hermans hield haar laatste openingsspeech. Zij wordt opgevolgd door haar zoon Jan Snoeys. Met Rita Van den Bulck en Polien Willems heeft CD&V Herentals ook respectievelijk een nieuwe senioren- en jongerenvoorzitter.

Burgemeester Mien Van Olmen beloofde er met veel goesting voor Herentals te staan als ‘moeder’, als ‘boerin die soep maakt’ en als ‘burgerlijk ingenieur’. Ze verzekerde de nadruk te leggen op burgerparticipatie. “Samen maken we de stad”, zei ze. Als concrete aandachtspunten noemde ze omvorming van de as Olympiadelaan-Belgiëlaan-Augustijnenlaan tot ‘een groene stadsboulevard met een streepje water’, ondergrondse parking, bewoning en een nieuwe stadsfeestzaal in het stadspark, een parkeervrije Grote Markt en ‘dorpsontwikkeling op maat’ in Noorderwijk en Morkhoven.

Daarna gaf de burgemeester het woord aan gastspreker Mariame Keita, VN-jongerenvertegenwoordiger voor duurzame ontwikkeling bij de Vlaamse Jeugdraad en door Pax Christi benoemd tot ‘jongerenambassadeur voor de vrede’. De prille twintiger hield een fris pleidooi voor ontmoeting en verbinding en spoorde iedereen aan om met andere bevolkingsgroepen écht in gesprek te gaan, niet op twitter of facebook. (Foto’s Marcel Nelis)