200 Selkitters herbeleven gouden tijden in ‘jeugdklup’ Selkit in Herenthout

Een 200-tal bezoekers van de vroegere jeugdklub Selkit in Herenthout hebben zaterdagavond in het GOC Ter Voncke het 50-jarige bestaaan van de Selkit gevierd. De jeugdclub werd afgebroken en omgevormd tot parking voor de parochiekerk en het gemeentehuis.

De aanwezigen werden vergast op dj-sets van o.m. Roger Horemans, Danny Cannaerts, Marc Dresselaers en Jos Van Looy.

Er werd druk nagepraat over de goede oude tijd, herinneringen opgehaald aan de organisatie van concerten met U2, Dire Straits, The Cure in zaal Lux. Enkele hadden het ook over de affaire met de benefietacties voor een ziekenwagen in Afrika.

Selkit moest destijds de deuren sluiten omdat toenmalig burgemeester Ernest Vercammen wou uitpakken met een eigen jeugdraad. Daarmee kon er toch een werking voor de jeugd opgezet worden en kon ineens een einde gemaakt worden aan de klachten (eerste drugklachten, lang haar jongeren, drankmisbruik, lawaaioverlast, …).

foto: archief