N-VA vindt oppositie die naar Raad van State stapt slechte verliezers

De N-VA vindt de 4 oppositiepartijen die zich niet neerleggen bij de uitspraak van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen slechte verliezers. Sp.a, Groen, Open VLD en Herentals Anders kondigden dinsdag aan naar de Raad van State te stappen. Deze procedure heeft geen invloed op de installatie van de nieuwe gemeenteraad in Herentals.

Reactie van de N-VA:
“Hierbij graag onze reactie op het nieuws dat sp.a, Groen, Open Vld en HA beroep aantekenen bij de Raad van State tegen de beslissing voor de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.

N-VA-voorzitter Arnout De Cuyper haalt de schouders op: “Wij zijn vorige week door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen over de hele lijn vrijgesproken. Punt voor punt hebben we deze lasterlijke beschuldigingen weerlegd. We zullen dat nog een keer doen, maar nu voor de Raad van State. Geen enkel probleem. Verder vinden we het een beetje een droevige vertoning die de oppositie hier opvoert. Eerst de verkiezingen verliezen en dan een tweede keer voor de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. En nu nog dit erbij. Ondertussen gaan wij volgende week gewoon van start met het besturen van onze mooie stad. Daarom hebben zoveel inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven op ons gestemd.”