Theaterling presenteert eigen creatie ‘Ik’

Op zaterdag 19 januari gaat de nieuwste productie van het Herentalse jeugdtheateratelier Theaterling in première. Zes jongeren tussen 15 en 18 jaar brengen een eigen creatie op de planken. ‘Ik’ is een monoloog van een groep over wat het betekent om te zijn wie je bent en te worden wie je zal zijn.

Regisseur Dries De Smedt creëerde het concept. Aan de hand van verhalen en ervaringen van de spelers improviseerden ze scènes en kwam het verhaal over hoe deze jongeren in het leven staan en naar de maatschappij en zichzelf kijken tot stand. Het werd een verhaal over het verlangen naar vrijheid. Over de drang jezelf te mogen zijn in een samenleving van anderen. Maar vooral over ontsnappen aan jouw realiteit.

Op het podium staan Elisabeth Snoeys, Rosaline Snoeys, Anka Van de Walle, Mies Verbruggen, Wies Verreydt en Luna Van Genechten. Er zijn voorstellingen op 19, 25, 26 januari en 1, 2 februari om 20 u en op 20, 27 januari en 3 februari om 15 u, telkens in de Kamertheaterzaal van ’t Hof.

Tickets: tickets.schaliken.be, aan de balie van CC ’t Schaliken of 014 21 90 88. (Foto’s Marcel Nelis)

DELEN
Vorig artikelKirsten Flipkens naar kwartfinale WTA in Hobart
Volgend artikelPolitie pakt 2 inbrekers in Herselt
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.