N-VA Herentals vrijgesproken, verkiezingen Herentals geldig

N-VA Herentals over de hele lijn vrijgesproken voor inbreuken tijdens campagne

Vandaag sprak de Raad voor Verkiezingsbetwistingen N-VA Herentals en al haar kandidaten over de hele lijn vrij. In een klacht van meer dan 20 bladzijden werd de N-VA door sp.a, Groen, Open Vld en HA beschuldigd van tientallen zogezegde inbreuken tijdens de verkiezingscampagne. Lasterlijke beschuldigingen, enkel en alleen ingediend om de partij te schaden. Met deze vrijspraak krijgt de N-VA over de hele lijn gelijk.

Voorzitter Arnout De Cuyper is niet verrast: “Wij hebben van bij de start gezegd dat wij helemaal niets verkeerd hebben gedaan tijdens de campagne en dat we deze lasterlijke beschuldigingen punt per punt zouden weerleggen. Dat is nu gebeurd. Nogmaals blijkt dat men deze valse klachten enkel en alleen heeft ingediend uit rancune en om onze ploeg te schaden.

Op zo’n manier natrappen is in een democratie echt onfatsoenlijk. Want vergis u niet: ondanks deze vrijspraak over de hele lijn is de schade bij ons is er wel degelijk. Waar rook is, is vuur denken de mensen. Dit hoewel onze uitgaven ver onder het toegestane bedragen zaten en alles volledig correct verlopen is. Wij proberen altijd met respect aan politiek te doen, zonder op de man te spelen. Na meer dan tien jaar in de politiek ben ik wel wat gewoon, maar een aantal van onze politieke tegenstanders hebben mij hier echt diep teleurgesteld.”

Het zit N-VA Herentals vooral dwars dat de start van het nieuwe bestuur niet normaal is kunnen verlopen. Door deze klacht is er veel tijd verloren gegaan. Vooral de gemeentelijke diensten hadden heel wat extra werk en kopzorgen. We danken hen ook voor het vele extra werk dat ze hebben verzet. Ze waren bereid om de hele Kerstvakantie intensief te overleggen met het nieuwe bestuur dat ondertussen zelf ook niet stilzat en volop sterke plannen is blijven uittekenen voor onze stad voor de komende zes jaar.

Het zou de burgemeester en de schepenen van sp.a sieren moesten ze het extra loon dat ze hierdoor in januari verdiend hebben, zonder nog beleid te voeren, zouden wegschenken aan een goed doel, bijvoorbeeld Den Dorpel of het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren (VOC Neteland).