Klinken op nieuwjaar en 30 jaar De Dorpel

De Dorpel, het ontmoetingshuis voor mensen in armoede in Herentals, blikte tijdens de nieuwjaarsreceptie terug op 30 jaar werking. Enkele vrijwilligers en bezoekers getuigden authentiek over het leven in de Dorpel. Nadine Van Herck, lid van de raad van bestuur, verzekerde dat veel mensen er een warme thuis hebben gevonden. Ze drukte de wens uit dat de Dorpel nog meer een open huis zou worden, waar onder meer ook daklozen hun was en plas komen doen. Voorzitter Patrick Bulteel zette zijn voorganger Erna Franssen, die er van in het begin bij was, in de bloemen. Zij dankte alle vrijwilligers en bezoekers voor de vriendschap en de steun.

Na de speeches werden een oorkonde en andere documenten in een tijdscapsule gestoken, die pas in 2039, na 50 jaar De Dorpel, weer open gaat.

Op vrijdag 29 maart om 20 uur gaat in de feestzaal kOsh Campus Collegestraat de 6de Dorpelquiz door. Inschrijving kost 18 euro per ploeg, bestaande uit maximaal 6 personen. Inschrijven dorpelquiz@gmail.com of 0474 53 46 42. (Foto’s Marcel Nelis)