Verloren Maandag is lekkere traditie

Worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag zijn een traditie in het Antwerpse en in de Kempen. Bakkerij Hermans in Herentals doet er maandag al voor de vierenveertigste keer aan mee.

Op Verloren Maandag, de eerste maandag na Driekoningen, schuiven liefhebbers uit de hele Kempen bij bakker Hermans aan voor worstenbrood en appelbollen. Deze Herentalse bakker uit de St.-Jobstraat in Herentals is dan ook een echte specialist. “We bestaan van in 1974 en eren al vierenveertig jaar Verloren Maandag”, aldus bakker Stefan. “Onze worstenbroden en appelbollen worden op de traditionele manier gemaakt. We gebruiken vers gehakt en appelen uit de Limburgse fruitstreek.”

De appelbollen en worstenbroden van bakker Hermans zijn populair. “Vanuit de hele Kempen trekken we klanten op Verloren Maandag. Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds is het hier een komen en gaan. Onze producten worden deze dag ook massaal gegeten in de Herentalse bedrijven en horecazaken.”

DELEN
Vorig artikelWinterwandelen in Olen
Volgend artikelMarco L. en Ashley V. blijven langer in de cel
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.