Hopper De Brink pakt zondag uit met Warmste Plantdag

Op zondag 16 december organiseren de medewerkers van Hopper De Brink in Herentals een Music for Life-actie ten voordele van project U/TURN op ons jeugdverblijf. Het wordt zeker een ‘Warmste Plantdag’.

De Warmste plantdag:

Waar:

Hopper jeugdverblijf de Brink, Bosbergen 1, 2200 Herentals

Wanneer:

Zondag 16 december van 13:00 tot 17:00

Wat:

Door middel van een plantdag steunen we maar liefst 3 goede doelen:

De opbrengst wordt integraal geschonken aan U/TURN

Wilde dieren vinden meer voedsel in ons bos waardoor de kans groter wordt om een dier te spotten tijdens je verblijf op de Brink.

Er wordt heel wat eetbaar lekkers aangeplant waardoor onze gasten getrakteerd worden op gezonde gratis snoepjes tijdens hun verblijf.

Goed doel:

U/TURN is een organisatie die mensen met een beperking laat inzien dat een beperking geen beperking van het leven hoeft te zijn door hen mee te nemen op avontuur.

U/TURN werd gekozen als doel omdat we vorig jaar fors investeerden in toegankelijkheid. Al onze verblijven werden met elkaar verbonden via een rolstoelpad en er kwam een nieuwe toegankelijke avontuurlijke accommodatie bij genaamd “de Shelter”. Daarnaast werd ook het sanitair voor de kampeerders volledig vernieuwd en toegankelijk gemaakt. Om deze nieuwigheden nog eens extra in de verf te zetten hebben we deze actie opgezet.

Het blijft echter niet bij deze actie want we willen met U/TURN een blijvende samenwerking op poten zetten. Zo willen we met de steun van Toerisme Vlaanderen / Iedereen verdient vakantie een maatvakantie uitbouwen op ons jeugdverblijf. De specialiteit van U/TURN zijn avontuurlijke buitenlandse reizen met mensen met een beperking die hen uitdaagt om hun grenzen te verleggen. Omdat voor deze mensen de stap zeer groot is om in een dergelijk avontuur te stappen, hebben ze ons onder de arm genomen als lokale partner. Vanuit de Brink zullen we een aantal één- en meerdaagse excursies op poten zetten om mensen te prikkelen en uit te dagen om het groter avontuur op te zoeken. Als scoutsdomein heeft de Brink de nodige avontuurlijke bagage om dit organisatorisch en materieel mee te ondersteunen.

We hopen ook door deze samenwerking dat meer mensen met een beperking de mogelijkheden en aanpassingen op de Brink leren kennen en op eigen initiatief nog een keer terug komen.

Plantdag:

Voor de plantdag kregen we de steun van Regionaal landschap Kleine en Grote Nete die voor ons een landschapsproject uitwerkte. De planten werden gesubsidieerd waardoor we de giften voor de planten integraal aan het goede doel kunnen schenken.

In Het bos wordt tussen de verschillende kampeerterreinen een natuurlijk scherm van inheemse planten zoals hazelaar, kastanje, vlier, beuk, … aangeplant. Deze planten produceren noten en vruchten die interessant zijn voor de wilde dieren in het bos, wat leuk is voor onze gasten

Rond het dierenparkje en aan de kampvuurkring worden fruithagen en fruitbomen aangeplant die allerlei vruchten produceren waarvan onze gasten gratis mogen smullen.

Giften worden beloond:

Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen wel een gift storten op rekeningnummer BE86 7350 1410 0350 met de vermelding ” plantdag + NAAM” hun naam zal in een boomschijfje gebrand worden en aan een boom bevestigd worden.

Giften van meer dan 40 euro kunnen een fiscaal attest ontvangen.

Ook tijdens de plantdag kunnen mensen zelf hun persoonlijk schijfje branden en een blijvend aandenken maken.

Gezelligheid primeert:

Uiteraard koppelen we het nuttige aan het aangename. Tijdens de plantdag zullen er standjes zijn met heel wat lekkernijen. Mensen kunnen zich opwarmen aan een gezellig houtvuur met een tas verse soep of een stoofpotje bereid op een houtvuur. Voor de kinderen voorzien we frikadellen met krieken en warme chocomelk. Er is ook een café waar andere dranken verkrijgbaar zijn. De lokale scouts De Buecken zullen er ook hun BAST bier verkopen dat ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan werd gebrouwen. Mensen die nog inspiratie zoeken voor een leuk kerstcadeau kunnen een bouwsteen kopen. Dit is een geschenkverpakking met 6x33cl Bast bier. De opbrengst gaat integraal naar de bouw van het nieuwe scoutslokaal in het Greesbos

Nuttige links:

https://www.facebook.com/events/1922099168093865/

https://www.hopper.be/nl/jeugdverblijf/de-brink/welkom

https://www.hopper.be/deshelter/

http://www.projectu-turn.com/nl/